Reggane

Näytä sijainti kartalla

Kuukausiennuste

Korkeapaine pilvillä ja pakkasilla

Päivitetty 9.1. 14.04

Vahvistuvaa, poutaista korkeapainesäätä luvassa tällä viikolla. Päivät ovat loppuviikosta laajalti pilvisiä. Lapissa kuluva viikko on normaalia lämpimämpi. Muualla on tavanomaisen tammikuista, muutama aste pakkasta. Keski- ja Etelä-Euroopassa viikko on normaalia lämpimämpi. Espanjassa on kylmempää, monin paikoin on satanut paljon lunta ja eteläosassa rannat saivat valkoisen raepeitteen.

Ensi viikon alussa sää on Suomessa normaalia kylmempi, mutta loppuviikosta matalapaine tuo vaihtelua lämpötiloihin. Lapissa viikko pysyy normaalia lämpimämpänä. Euroopassa keskimääräistä lämpimämmät olot jatkuvat, ja Espanjassakin lämpenee.

Tammikuun puolenvälin jälkeen Lapissa näyttäisi kylmenevän . Kuunvaihdetta kohti mennessä tavanomaista lämpimämpi sää valtaa alaa Euroopassa, myös Itä- ja Etelä-Suomessa.

Latua matalapaineelle!

Etelä-Ranskassa ja Pohjois-Italiassa on tällä viikolla ollut paikoin metriluokan lumikertymiä. Muuallakin Etelä-Eurooppassa sekä Välimerellä on tavanomaista sateisempaa. Loppuviikkoa kohti Venäjältä Pohjois-Eurooppaan ulottuva korkeapaine vahvistuu pitäen sateet vähäisinä Norjanmereltä Keski-Eurooppaan, ja viikko on normaalia kuivempi. Islannissa vaikuttaa vahvasti matalapainetoiminta.

Ensi viikolla korkeapaine väistyy vähitellen ja matalapaineelle vapautuu reitti kohti Suomea. Korkeapaine näyttäisi vaikuttavan alkuviikosta vielä sen verran, että viikon sateet jäävät tavanomaiselle tasolle. Länsinaapurissamme ja muuallakin Länsi-Euroopassa sää muuttuu sateisemmaksi. Etelä-Euroopassa normaalia sateisempi sää jatkuu ja jopa hieman voimistuu.

Loppukuusta Välimerellä tapahtuu muutosta kohti kuivempaa viikkoa, ja sateita kulkee enemmän Euroopan keskiosan ylitse. Suomessakin näyttäisi sää muuttuvan kohti sateisempaa suuntaa kuunvaihteelle asti.

Päivitetty 9.1. 14.04Copyright © Foreca Oy